Düşünce Tarihi 2 – Hypatia Neden Öldürüldü?
Düşünce tarihi yolculuğuma Mantienalı Diotima ile başlamıştım. Yolculuğumun ikinci durağı ise 4. yüzyılın İskenderiye’si. Dönemin entelektüel…
Edebiyat, sanat, eğlence ve daha fazlası
Düşünce tarihi yolculuğuma Mantienalı Diotima ile başlamıştım. Yolculuğumun ikinci durağı ise 4. yüzyılın İskenderiye’si. Dönemin entelektüel…
Tarihi baştan yazmak mümkün mü? Belki mecazi anlamda değil, ancak gerçek anlamda mümkün. Tarih, kazananların manipüle ettiği değer ve…
Söz verdiğimiz gibi, bu ay için de şahane bir kitap önerisi listesi hazırladık. Ne okusam diye düşünen herkese de biraz olsun ilham versin istedik. Diğer bir deyişle, listemiz hem herkesin işine yarasın diye…
1942 yılında yayımlanan ve Albert Camus’nün edebiyat dünyasında en çok ses getiren eserlerinden biri olan Yabancı (L’étranger)…
Bu yazımızda Nikolay Gogol’un “Palto” eserinden yola çıkarak 19. yüzyıl Rusya’sının toplumsal ve sosyo-ekonomik özelliklerini analiz edeceğiz. Bu yüzyılda Rusya endüstrileşmenin ve küresel…
Bu ay sizler için hazırladığımız şahane bir kitap listemiz var. Ne okusam diye düşünenlere yardımcı olmasını istediğimiz ya da bizlerin okuduğu ve bahsetmeden duramadığı, okurken haz veren…
Baştan söylemek gerekirse, bu yazıda edebiyatın tanımını yapmaya çalışmak gibi bir niyetimiz yok. Sadece edebiyat üzerine konuşmak, gelecekte sunacağımız içeriklere dair küçük bir giriş yazısı…
Pierre Bourdieu’nün yayımlandığında büyük bir yankı uyandıran Sur la télévision (1996) adlı…